Δείτε εδώ 2014- 2015

Δείτε εδώ 2013- 2014
Δείτε εδώ 2012-2013 

Δείτε εδώ 2011- 2012

H ιστορία του σχολείου μας μέσα από φωτογραφίες

το κτίριο εδώ

φωτογραφικό υλικό 1959 -1960 εδώ

διάφορες φωτογραφίες από αθλητικές δραστηριότητες '70   εδώ

 

Loading Flash Menu

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΜΕΡΩΝ
ΚΑΙ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 ΓΟΝΕΩΝ

Website counter

 

skype: primaryschool8

 

2015 - 2016

13 Ιουνίου 2016

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του 8ου  Δημ. Σχ. Ξάνθης . Παρακάτω φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που έγιναν με τη βοήθεια του καθηγητή φυσικής αγωγής του σχολείου.

 

15 Ιουνίου 2016

Ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15/6/2016 το πρωί το πρόγραμμα του σχολείου περιλαμβάνει παιχνίδια - αθλοπαιδιές  και παραλαβή από τους μαθητές των τίτλων και των ελέγχων Γ’ τριμήνου.

 

( Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να έρθουν στο σχολείο για ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς ,  η παρουσία τους όμως δεν είναι απαραίτητη)

13 Ιουνίου 2016

Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του 8ου Δημ. Σχ. Ξάνθης καλεί γονείς και μαθητές τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αυλή του σχολείου να γιορτάσουμε όλοι μαζί το τέλος του διδακτικού έτους 2015-2016 και να ευχηθούμε καλές καλοκαιρινές διακοπές.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤO ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Μπορούν να εγγραφούν στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας  :

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας.

β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους έως τις 21-06-2016

περισσότερα εδώ

 10  Ιουνιου 2016

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές ότι η ετήσια ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας θα γίνει στις 10/6/2016 ημέρα Παρασκευή στο Ορφάνι -Καβάλας στην κατασκήνωση Τσαφ-Τσουφ

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

περισσότερα.

 

Την Τετάρτη 18/5/2015 οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης θα επισκεφθούν το λαογραφικό μουσείο Ξάνθης

 

Ξεκινούν οι σχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδειών Δημοτικών σχολείων Π.Ε. Ξάνθης σχολικού έτους 2015-2016

Το σχολείο μας θα πάρει μέρος με μαθητές και μαθήτριες της Ε΄  και Στ΄ τάξης στο ποδόσφαιρο που θα γίνει την Παρασκευή 13/5/2016 και στην πετοσφαίριση που θα γίνει την Τρίτη 17//5/2016.

     

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΝΕΡΓΩΝ-ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής
 Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει
και φέτος το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις το οποίο θα καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του  Δικαιούχου για 15νθήμερη διαμονή στην κατασκήνωση.
 Με αφορμή τη δημοσίευση της δημόσιας πρόσκλησης του 
ΟΑΕΔ(http://www.oaed.gr/index.phpoption=com_content
&view=article&id=3520&Itemid=997&lang=el) 
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επιγραμματικά για τους όρους του προγράμματος. 

Λίστα των κατασκηνώσεων μελών της Ένωσής μας.

 

21  Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

 

 

Καλωσόρισες κυρά-Σαρακοστή.

Το καρναβάλι τελείωσε και μπήκαμε στην περίοδο της  Σαρακοστής.

Μετά τους ρυθμούς του ξέφρενου καρναβαλιού, η περίοδος μέχρι το Πάσχα χρειάζεται να είναι περίοδος εγκράτειας, κατάνυξης και περισυλλογής για όλους μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή Σαρακοστή

11 Μαρτίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 11 /3/2016 το σχολείο δε θα λειτουργήσει 

 

 

 

ΜΠΑΛΤΑΦΑΝ 2016!!!

 
Το μπαλταφάν που περιμέναμε τόσο καιρό έγινε με μεγάλη επιτυχία .
Περάσαμε υπέροχα στο  πάρτι που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων,  όλα τα παιδάκια μας ντυμένα καρναβάλια χόρεψαν και έπαιξαν , εντυπωσίασαν με τις υπέροχες στολές τους ....και το λαμπερό τους χαμόγελο.
Στο τέλος της όμορφης εκδήλωσής έγινε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΩΝ:  ΕΔΩ

«Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας»

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο με τους μαθητές, το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου και τους γονείς. Τηρώντας λοιπόν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας τα παιδιά χόρεψαν αποκριάτικους χορούς.
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας και πάντα βοηθάει, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και προσέφερε τα σουβλάκια, τα οποία καλόψησαν με μαεστρία οι εθελοντές γονείς τους σχολείου μας.
Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα ετήσιο έθιμο στην Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες. Είναι μια μέρα κατά την οποία όλοι οι…
Έλληνες τρώνε κρέας πίνουν κρασί και διασκεδάζουν…
Η λέξη «Τσικνοπέμπτη» προέρχεται από την λέξη «τσίκνα» (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη «Πέμπτη». Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα.
Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο, το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα, συνήθως χοιρινό ή λουκάνικα.
Οι μαθητές, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας, σας εύχονται
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!

 

   ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

11:30 Μεγάλη Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση

Για τρίτη συνεχόμενη φορά στα πλαίσια του θεσμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών  - Ξανθιώτικο Καρναβάλι πραγματοποιείται  η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών με τίτλο:

«Ήρωες των Παραμυθιών  χρωματίζουν & χαρίζουν χαμόγελα στις παιδικές ψυχές….»

Πιστοί στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την παιδική καρναβαλική παρέλαση, ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας, με τον θεσμό που κερδίζει τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των παιδιών! Οι μαθητές  των δημοτικών σχολείων με την ευθύνη της Ένωσης Συλλόγων & Κηδεμόνων μαθητών Δ. Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα παρελάσουν στου κεντρικούς δρόμους της πόλης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινώντας από τη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου & Καβάλας  καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η μεγάλη παιδική καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 15:30μμ

3/3/2016

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο διδ/ντων του σχολείου μας διοργανώνουν  μια όμορφη εκδήλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης για τους μαθητές . Με τις αποκριάτικες ενδυμασίες μας, ψήνουμε και γευματίζουμε όλοι μαζί, δημιουργώντας μια όμορφη παρέα. Οι μαθητές τη μέρα αυτή θα έρθουν σε επαφή με την παράδοση και θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

 

    ΘΕΜΑ :   28ο Ατομικό και 14ο Ομαδικό 
   Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2016   
 Προκριματικοί Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας  Ξάνθης.
   Σας αποστέλλουμε συνημμένα την Προκήρυξη Αγώνων για το «28
o Ατομικό και 14Ο Ομαδικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2016 - Προκριματικοί Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης» που θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Συλλόγου μας, στο Αμοιριδείο Αθλητικό Κέντρο (Θύρα 4), το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.

                Στο Ατομικό Πρωτάθλημα οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα αγωνισθούν κατά τάξεις για την ανάδειξη των πρωταθλητών κάθε τάξης, ενώ των Λυκείων όλοι μαζί για την ανάδειξη του πρωταθλητή των Λυκείων.

               Στο Ομαδικό μπορεί να συμμετάσχει μια έως δύο τετραμελείς ομάδες από κάθε σχολείο και θα αγωνιστούν σε τρεις ομίλους( Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της κάθε κατηγορίας.

               Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα προκριθούν συνολικά 55 μαθητές-τριες στο Ατομικό και 5 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και 3 Γυμνασίων στο Ομαδικό, για να συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, που φέτος θα διεξαχθούν στην πόλη μας στο ξενοδοχείο «Elisso Xenia Hotel» την 26 και 27 Μαρ. 2016.

               Για τις ομάδες των Λυκείων προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., αλλά και στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την 23 Απρ. 2016 στην Ερέτρια Ευβοίας.

      Παρακαλούμε για την κοινοποίηση της προκήρυξης σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και την πλήρη ενημέρωση του περιεχομένου της απ’ όλους τους μαθητές-τριες, καθώς και για την αποστολή των καταστάσεων συμμετεχόντων μαθητών, σύμφωνα με το επισυναφθέν υπόδειγμα, στον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης μέσω e-mail, έως και την Τετάρτη  24 Φεβ. 2016.

    Για το Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης

Ο Πρόεδρος   Δημήτριος  Βαγιανός

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΩΝ

 

ΘΕΜΑ :  «Δωρεάν διανομή φρούτων-πορτοκαλιών σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Δήμων Ν. Ξάνθης»

ΣΧΕΤ : τα με αρ. πρωτ. 17965/03-02-2016/Δ1 και 22864/10-02-2016/Δ1 εισερχόμενα έγγραφα

 

Σε απάντηση των με αρ. πρωτ. 710/2-2-2016 και 924/9-02-2016 εγγράφων της Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την υλοποίηση του προγράμματος, που αφορά στη δωρεάν διανομή πορτοκαλιών από την Οργάνωση Παραγωγών Φρούτων Ε.Α.Σ. Αργολίδας-ΡΕΑ στους μαθητές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Δήμων Ν. Ξάνθης, κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος 2016 έως Μάρτιος 2016, με στόχο  την ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, όπως μεριμνήσουν για την ενημέρωση των μαθητών για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και κατ΄ επέκταση, στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με στόχο την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής.

Επειδή το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή φρούτων-πορτοκαλιών, η κατανάλωση των οποίων αντενδείκνυται σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων, όπως ενημερώνουν την προηγούμενη μέρα εγγράφως τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών, ζητώντας τη συγκατάθεσή τους για την κατανάλωση των φρούτων από τους μαθητές.

Επισημαίνεται ότι οι συσκευασίες φρούτων που θα διανεμηθούν στους μαθητές, δεν πρέπει να φέρουν σε κανένα σημείο τους το εμπορικό σήμα της εν λόγω εταιρίας.

Η εταιρία οφείλει, πριν την επίσκεψή της στις σχολικές μονάδες, να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διευθυντή του σχολείου, ώστε να μη διαταράσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα είναι προαιρετική
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα : Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη.

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.

Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

4 Φεβρουαρίου 2016

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι την Πέμπτη 4/2/2016 οι τάξεις
  Β' , Γ', Δ' , Ε' , και ολοήμερο
 
δε θα λειτουργήσουν λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Οι μαθητές της Α' τάξης θα κάνουν κανονικά μαθήματα

Οι μαθητές της Στ' τάξης θα κάνουν μαθήματα έως τις 10:45 π.μ.

29 Ιανουαρίου 2016

Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές μας ότι στις 29 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Παρασκευή  θα γίνουν εκδηλώσεις για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών .
Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:10 π.μ. όπου θα πάμε στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής για να γιορτάσουμε τη μνήμη
των Τριών Πατέρων των Γραμμάτων και της Ορθοδοξίας, και στη συνέχεια θα γίνουν τα μαθήματα κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα

12 Ιανουαρίου 2016

 Την  Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας στο σχολείο μας

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων πρόσφερε τη Βασιλόπιτα και τα δώρα στους μαθητές .  

19  Ιανουαρίου 2016
Θεατρική παράσταση θα παρακολουθήσει το σχολείο μας την Τετάρτη 19/1/2016 και ώρα 8:15 π.μ. 

ο Δήμαρχος Ξάνθης στο σχολείο μας

Η επίσκεψη στο σχολείο πραγματοποιήθηκε μετά από την επιστολή που έλαβε ο Δήμαρχος από τους μαθητές της Δ' τάξης , στην οποία ανέφεραν  τα προβλήματα που υπάρχουν στο πάρκο της Χρύσας .

Ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της επίσκεψης  συζήτησε μαζί τους, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματά τους και τους ευχήθηκε καλές γιορτές

Λήξη Α΄ τριμήνου

Την Πέμπτη 17/12/2015 και ώρα 13:
15 μ.μ. θα δοθούν οι έλεγχοι του Α΄ τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης
Την ίδια ημέρα και ώρα 12:30 μ.μ. θα γίνει ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων της Α΄ & Β' τάξης για την πρόοδο των μαθητών

7 Δεκεμβρίου 2015

Ευχαριστούμε γονείς και μαθητές που μας βοήθησαν να συγκεντρώσουμε τρόφιμα που θα δοθούν στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης

3 Δεκεμβρίου  2015
Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι την Πέμπτη 2/12/2015  λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης δε θα κάνουν μαθήματα, μπορούν να προσέλθουν μόνο τη δεύτερη ώρα 8:55 - 9:40 π.μ. για το μάθημα των Αγγλικών .

Οι μαθητές της Δ΄ και Στ΄ τάξης που δεν μένουν στο ολοήμερο θα αποχωρήσουν στις 12:25 μ.μ.
 

25 Νοεμβρίου 2015

Θεατρική παράσταση

 

πληροφορίες...

25 Νοεμβρίου 2015

Ενημερώνουμε γονείς & κηδεμόνες ότι οι μαθητές του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν στις 25 Νοεμβρίου 2015 τη θεατρική παράσταση
 "Το μυστικό του πύργου"
κόστος εισιτηρίου: 3 €

18 Νοεμβρίου 2015

Ενημερώνουμε γονείς & κηδεμόνες ότι την Tετάρτη
18  
Νοεμβρίου 2015 θα επισκεφθεί το σχολείο μας οδοντίατρος της μονάδας υγείας του ΠΕΔΥ Ξάνθης και θα ενημερώσει τους μαθητές για τη στοματική υγιεινή.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την οδοντόβουρτσά τους.

 

17 Νοεμβρίου 2015

Ενημερώνουμε γονείς & κηδεμόνες ότι την 17η  Νοεμβρίου 2015 δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε θα λειτουργήσει το ολοήμερο .

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:30 π.μ. και αφού παρακολουθήσουν την εκδήλωση που θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Ε΄ τάξης θα αποχωρήσουν στις 10:00 π.μ.

 

12 Νοεμβρίου  2015
Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι την Πέμπτη 12/11/2015 οι τάξεις
 Α'  Β' , Γ', Δ' , Ε' , Στ', και ολοήμερο
 
δε θα λειτουργήσουν λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

11 Νοεμβρίου  2015
Ενημερώνουμε  μαθητές και γονείς του σχολείου μας ότι την Τετάρτη 11/11/2015 δε θα γίνουν μαθήματα και το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αρχίζουν τα μαθήματα ρομποτικής τη Δευτέρα 2/11/2015

Όσοι από τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης έχουν δηλώσει συμμετοχή το μάθημα αρχίζει στις 16:00

Όσοι από τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης έχουν δηλώσει συμμετοχή το μάθημα αρχίζει στις 17:00

Από τη γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 με τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης

 

27 Οκτωβρίου 2015
Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 27/10/2015 οι μαθητές θα έρθουν το πρωί στο σχολείο στις 8:30 π.μ.θα γίνει εκκλησιασμός και μετά γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και  στις 1
0:30 π.μ. θα αποχωρήσουν .
Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Παρέλαση
Οι μαθητές της Δ', Ε' & Στ' τάξης την Τετάρτη  28/10/2015 και ώρα 11:15 π.μ. θα συγκεντρωθούν στο σχολείο και με λεωφορείο θα μετακινηθούν για την παρέλαση.

Η παρέλαση σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 12:00 , οι  γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το ρολόι στην κεντρική πλατεία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
8ου  ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΞΑΝΘΗΣ

email:   goneis8@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

τη Δευτέρα 19-10-2015 και ώρα 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 8ου Δημ Σχολείου η Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέλευση μπορούν να συμμετέχουν μόνον οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Σχολείου μας, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν και οι δύο γονείς / κηδεμόνες.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

 

Με εκτίμηση

 

Για το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

 

2η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δευτέρα  5/10/2015

«Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».  

Οι δράσεις του σχολείου μας  υλοποιήθηκαν , με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής
μονάδας στο γήπεδο της Χρύσας

Πρώτη

συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων  Α'  & Γ'.
Τετάρτη
30/09/2015 και ώρα 6:00 μ.μ.


συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων  Ε'  & ΣΤ'.

Παρασκευή
2/10/2015 και ώρα 6:00 μ.μ. 

 

Παρέλαση
Οι μαθητές της Δ', Ε' & Στ' τάξης την Κυριακή  4/10/2015 και ώρα 11:15 π.μ. θα συγκεντρωθούν στο σχολείο και με λεωφορείο θα μετακινηθούν για την παρέλαση.Μετά το πέρας της παρέλασής οι γονείς θα τους παραλάβουν πίσω από το ρολόι στην πλατεία 

Θέμα: Ομάδες Γονέων

 Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Ξάνθης «ΕΚΦΡΑΣΗ» προγραμματίζει την δημιουργία ομάδας γονέων που έχουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Η ομάδα γονέων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις (1 δίωρο ανά εβδομάδα) και η θεματολογία θα αφορά:

 1. επικοινωνία γονέων - παιδιών

2.την πρόληψη εξαρτήσεων –Διαδίκτυο και προβληματικών συμπεριφορών

3.πειθαρχία – όρια  και αυτοεκτίμηση

4. προεφηβεία-εφηβεία

 Όσοι γονείς θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στις εν λόγω συναντήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2541074444 εώς 9 Οκτώβρη 2015.

 Με εκτίμηση

  Η επιστημονικά Υπεύθυνη

 Διούδη Παγώνα

Πρώτη

συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων  Α'  & Γ'.
Τετάρτη
30/09/2015 και ώρα 6:00 μ.μ.


συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων  Ε'  & ΣΤ'.

Παρασκευή
2/10/2015 και ώρα 6:00 μ.μ. 

Πρώτη
συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων Β' & Δ'.

Τετάρτη
23/9/2015 και ώρα 6:00 μ.μ. 

 

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν
την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015
και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Άνοιξε σήμερα 11/9/2015 το σχολείο μας με την τέλεση του αγιασμού ,

οι μαθητές πήραν τα βιβλία .

Καλή χρονιά σε όλους.

Ενημερώνουμε ότι  δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα.


  
 

Ενημερώνουμε τους γονείς  και κηδεμόνες ότι το σχολείο ανοίγει στις 1/9/2015 ημέρα Τρίτη, 

ο αγιασμός θα γίνει στις 11/9/2015  όπου θα δοθούν και τα βιβλία.

8ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης